Pajki, mumije in metle za noč čarovnic

Letošnja zabava za noč čarovnic (=vsakoletno obvezno druženje s prijateljicami iz srednje šole) je bila res v stilu. Še dobro, da obstaja Pinterest.

Pripravila sem čarovniške metle s sirom, drobnjakom in bobi palčkami:

Mumije iz hrenovk in listnatega testa:

Ker je testo še ostalo, sem naredila še jabolčne žepke. Naribala sem dve jabolki, dodala cimet (oz. sweet rub iz 1001 dar) in vanilijev sladkor ter jih zavila v listnato testo. Zraven se plezali čokoladni pajki s šestimi nogami, ker nas drugačnost bogati. :o)  Letos tudi brez oči, ker mi je zmanjkalo časa.




Mafini seveda niso smeli manjkati. Marmorni, po preverjenem receptu, le da z brezglutensko moko. Preliv je iz oranžnih "candy meltsov" z okusom pomaranče.


Prijatelja sta pripravila še koktejl in prinesla očesa in črve, najina naloga pa je bila, da zamrzneva roko v lateks rokavici. Prijateljica je naredila še odlično brezglutensko brownie torto.


Manjkala pa ni seveda niti buča, ki sva jo s tamalim izrezala prejšnji vikend. Ker je bila tako "mesnata" in trda, sva si pomagala kar z vrtalnikom. :o)


Okraski pa so viseli že kar nekaj dni prej, moj mož si najbrž ob vsakem večjem prazniku oddahne, da nimamo hiše. Še posebej decembra. Ampak če vsako leto dokupiš kakšno malenkost, potem si pač lahko privoščiš tako super okrasitev. :o)


Čeprav je ena prijateljica manjkala, je bil včerajšnji večer super, poln hrane, pijače, smeha in zabave, kar je najbolj pomembno. "Praznik" je postranskega pomena, je pa tradicija, da se vsako leto vidimo in pripravimo večer v stilu.

Komentarji

Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
No, tole je bilo pa res lepo pripravljeno, ste se vsi potrudili! SUper zabava, lepo tradicijo imate, vse skupaj se mi zelo dopade :)
Oseba Simona sporoča …
Pridna. Super prigrizki so nastali. verjamem, da tudi slastni.
Oseba oldpunca sporoča …
O, super zabavne zadeve ste pripravili s skupnimi močmi. Metle pa zmagajo na celi fronti. :-)
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Krasno, metle so the best
lp Tamara
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Odlično pripravljena zabava ... metle in mumije - super ideje:)